30 januari 2011

Sticka från stashen


är mottot detta året. Garnet till halsduken ärvde jag när pojkvännens mormor dog. Nu har jag stickat en randig sjal till pojkvännen så han har något att värma halsen med. Plus att han har ett minne från mormor. Vilket märke garnet har är okänt, det jätteenkla mönstret gjorde jag själv allt eftersom jag stickade.

26 januari 2011

Blockar


min Revontuli som snart är klar att användas.

24 januari 2011

Världens äldsta UFO


Den här tröjan började jag på när vi var på semester i Florida 2006. Det blev bara några rader stickade och sedan blev den liggande i skåpet. jag vet inte varför, tycker ju fortfarande om mönstret, Plisse från boken Sticka romantiskt, modernt och kvinnligt. Tog tag i det hela idag, hade valt fel storlek så jag började med att repa upp det lilla stycke jag hade stickat. Att repat upp i Kid Silk är inte roligt, till slut ficka jag faktiskt klippa lite med saxen. Nu är jag på gång igen och jag tycker det är fint med konstrasten mellan ett tjockare garn och den tunna kid silken. Vi får se om den här blir färdig iår!

19 januari 2011

Revontulin växer


men nu är varven jättelånga. Men det gör inte så mycket eftersom detta är en perfekt TV stickning. Har tillbringat kvällen på sofflocket med min stickning. Härligt!

16 januari 2011

Födelsedag


Jag fyller snart år, så igår kom mina svärföräldrar hit för att fira min födelsedag. Av dem fick jag en jättefin present, nämligen en provdocka. Nu blir det mycket lättare för mig att sy!

12 januari 2011

Det går framåt


men nu har jag tillfälligt fått packa ihop alltihopa eftersom här ska städas imorgon. Fortsättning följer.

9 januari 2011

Quiltdags!


Idag har jag en sådan där härlig dag utan måsten, så jag tänkte börja på en quilt. Nu när det är kallt ute använder jag alltid en filt/quilt över mina ben. På bilden ser ni tygerna som jag har tänkt att använda. Dessa köpte jag i USA för ett antal år sedan. Där är det jättebilligt att köpa quilttyger jämfört med Sverige/Nederländerna.

6 januari 2011

Årets första nya projekt


Här är mitt första nya projekt detta året, en Revontuli. Garnet hade jag redan i stashen, Kauni. Detta är också mitt först projekt i 12in2011 som jag har anmält mig till för att minska min stash under året som kommer.

2 januari 2011

ReafyndFörr i tiden broderade jag ganska mycket och när en affär i min hemstad hade halva priset på alla julbroderier passade jag på att fynda. Den vänstra julgransmattan är till mina föräldrar, den jag gjorde till dem för en herrans många år sedan har tyvärr gått sönder. Den andra hade jag tänkt att behålla själv.Hemma i min lilla stad (Lidköping) ligger också en outlet nere vid den gamla porslinsfabriken (Rörstrand). Där hittade jag hör och häpna tyger från Borås Cotton Tygerna kostade bara 50 kr/meter och stuvbitarna som jag köpte bara 30 kr metern. Kan tilläggas att de också var väldigt generösa när de mätte tyget. Av detta ska det bli väskor av olika slag hade jag tänkt.
Imorgon börjar jobbet igen, men det ska faktiskt bli riktigt kul eftersom det händer lite nya saker. En spännande första dag!