26 januari 2012

PresentIgår fyllde jag år och kollegorna vet vad de ska köpa för att göra mig riktigt glad!

22 januari 2012

Uppe på vindenhar jag ett syrum och idag har jag varit duktig och varit där nästan hela dagen. Har lagat en klänning, har lagat pojkvännens byxor, har lagt upp ett par byxor med blindsöm och sytt tre löpare till köksbordet. Jag är nöjd!

11 januari 2012

Pippi tröja


Innan jul var jag rätt dålig på att blogga, men sticka det gjorde jag i alla fall. De kära syskonbarnen måste ju få något hemstickat att ha på sig! Systerdottern är en riktigt rosa tjej som älskar Pippi Långstrump. Stickade en Pippi tröja till henne men valde lite neutralare färger som jag tycker blev fina ihop. Garnet är Safran från Garnstudio, mönstret kommer från Yll o Tyll.

Killtröja

Även min systerson måste ju få något hemmastickat i julklapp. Tycker att det är svårt att hitta fina killmönster, men den här tröjan är så fin, lite engelskt preppy sådär. Mönstret kommer ur en bok av Debbie Bliss, garnet är Drops Baby merino. jag gillar det bättre än Debbie Bliss Baby cashmerino för det noppar så. Lillkillen verkar tycka om tröjan, så jag är nöjd!
Julkulor!Innan jul fick jag boken med Arne och Carlos julkulor. Eftersom det ibland är svårt att få tag i rätt garn här i Holland, beställde jag en egen julklapp till mig själv från min favoritbutik Yll o Tyll. När jag kom hem till mina föräldrar låg paketet med garn och fyllning till kulorna och väntade på mig. På annandagen panikstickade jag två kulor till min moster som fyller år på juldagen. Hon blev jätteglad och kände igen Arne och Carlos från TV. Har nog inte fattat än hur populära kulorna är!

Lyxtröja


När vi var i San Fransico för några år sedan besökte jag de fantastiska affären Art Fibers. Där hade de mest fantastiska och lyxiga garner man kan tänka sig. Köpte med mig Sylph, med 76% siden och resten mohair och ull. Det har en fantastisk lyster, tyvärr kan inga bilder göra garnet rättvisa. När jag köpte garnet gjorde de också ett mönster åt mig med en modell som jag gillande och mina egna mått. Tröjan sitter som ett smäck och jag älskar den!

9 januari 2012

Nyttigt!Jag handarbetar för att jag tycker det är roligt, inte för att jag behöver ny kläder. Ikväll har jag ägnat mig åt nyttigt handarbete, jag har lagt upp ett par byxor som jag köpt. De är härligt chockrosa och kan liva upp tillvaron i vintermörkret.

6 januari 2012

Hej!Jag lever fortfarande. Var helt trött och sliten innan jul, men efter att ha varit hemma Sverige hos familjen och laddat batterierna tillsammans med mina underbara syskonbarn och firat nyår på ett mysigt hotel är jag redo för vardagen. Handarbetat har jag gjort, så jag har massor att visa upp. Tänkte berätta att jag gått med i 12under12under2012, mitt första projekt är Lacey Kerchief Scarf.