31 januari 2009

Jobbig veckaJag har börjat en ny utbildning i år och har varit på kurs ganska mycket. De dagar som jag arbetar på mitt jobb blir då mycket hektiska eftersom jag måste 'jobba in' tiden som jag har varit borta. Har haft en ganska jobbig vecka. En ljuspunkt var att jag firade min födelsedag på jobbet i måndags tillsammans med två kollegor som fyller år på precis samma dag som jag. Kollegorna vet vad jag tycker om och i present fick jag 3 nystan strumpgarn och en handarbetstidning som jag inte kunde hitta så snabbt nu när det var dags för fotografering. Nu ska jag på yoga innan svärföräldrarna kommer för mer födelsedagsfirande!

25 januari 2009

Fodelsedag

Idag ar det min fodelsedag, jag blir 31. Imorse vaknade jag och min pojkvan gav mig ett jattefint paket. En svart kashmir troja. Sa mjuk! Alskar kashmir men tycker att det ar lite dyrt. Sedan akte vi till Eindhoven till en sauna. Dar har vi badat i diverse bad och bastat i angbastu och vanlig bastu. Jag hade ocksa en timmas massage. Harligt! Efter 10 timmar hade vi fatt nog och akte hem igen. Vilken harlig dag!

24 januari 2009

PomatomusJag anmälde mig till en Pomatomus KAL och har nu stickat den första benvärmaren. De blir jättefina, aningen tajta eftersom jag stickar med 2.5 mm. Mönstret var lite knepigt i början och jag har repat upp ett par gånger men nu har det fastnat i hunvdet så jag hoppas att den andra går snabbare.

22 januari 2009

Hourglass SweaterJag har tyckt om Hourglass Sweater jättelänge. I höstas köpte jag garnet till tröjan men det har dröjt ända tills nu innan ag kom igång. Konstigt, eftersom det här är en bra TV stickning. Bara räta maskor hela tiden och ibland en ökning eller minsking.

19 januari 2009

Buttony klar!


Igår tog jag tid att sy i knapparna i Buttony. Jag är jättenöjd med tröjan. Det var första gången jag stickade uppifrån och ner, men säkerligen inte den sista eftersom det var mycket lättare att prova under arbetets gång än när man stickar vanligt.

Mönster: Buttony
Garn: Debbie Bliss Cashmerino, nästan 500g
Stickor: 6 mm (eller var det 6.5?)

17 januari 2009

Hemma igenFörra veckan satt jag i ett gammalt kloster på kurs. Jag har nämligen börjat en masterutbildning i epidemiologie (studera samband mellan orsaker och sjukdom). Veckan var ganska tuff, undervisning från 9.30 till 17.30 och på kvällen studerade vi ca 2-3 timmar. När vi åkte hem gick jag in i en tidningsaffär på stationen och såg då en ny sticktidning, Verena. Den innehåller jättemycket mönster men inga artiklar. Mönstren föll mig i smaken och jag kan tänka mig att sticka nästan hälften av dem. När jag kom hem igår hade jag fått ett paket från Wolhemel, två Addi lace stickor och knappar till min Buttony som har varit klar ett tag.

10 januari 2009

Cable FootiesVintern håller sitt grepp och det har varit kallt drygt en vecka här nu. Nu ligger alla mina tjocka sockor i tvätten så jag har stickat ett par nya för att inte förfrysa tårna.

Mönster: Cable Footies ur One Skein av Leigh Radford
Garn: Lorna's lace's Shepard Worsted
Stickor: 4.5mm

8 januari 2009

Regia SilkHos Tommies Wol hittade jag Regia Silk med 70% rabatt. Snabbt som attan beställde jag det de hade över och nu har jag 16 nystan för ca 300kr. Färgerna är ganska pastelliga men jag tror att jag ska använda dem till att sticka baby/barnkläder med om de inte blir sockar förstås. Grodan tar nu ett jättehopp bakåt!

4 januari 2009

MössaJag har stickat en mössa till pojkvännen!

Mönster: Ur Sticka accessoirer av Nina Sagulin
Garn: Garnstudios fine merino
Stickor 4 mm

Sockklubben


Nu är mina decembersockor klara. Under förra året stickade jag 9 par sockor, får se hur många det blir det här året. Januaristrumporna ska jag inte sticka, men jag har anmält mig till Stickfrossas Pomatomus KAL istället.

Mönster: Vortical
Garn: Handfärgat Trekking XXL
Stickor 2.25 mm

2 januari 2009

Garnometer/Yarn-o-metre

Jag har bestämt mig för att holla koll på hur mycket garn jag köper in och förbrukar under nästa år. Varje gång jag har stickat klart något kommer garnometern att hoppa framåt det antal gram som jag använt till projektet. Varje gång jag köper något nytt garn kommer grodan att hoppa tillbaka. Målet är att i slutet av året använt mer garn än jag har köpt.

I have started a yarn-o-metre to keep track of my yarn use. Everytime I use up yarn the frog will leap forward and everytime I buy new yarn the frog will take a leap backwards. My goal for next year is that I will use more yarn than I buy!