29 juli 2012

Jag är ensam hemma

pojkvännen är i Italien och golfar. Har haft en härlig stickhelg med en fin kompis och idag håller jag på att rengör karmar och golvlister så att min brorsa som kommer nästa vecka ska kunna måla dem. Lite tittande på OS och förhoppningsvis lite stickning ska det också hinnas med.

24 juli 2012

Ta vara på rester


På något sätt har jag blivit helt besatt av att ta vara på rester och att köpa saker på second hand. Så när en kompis hade diverse rester över, virkade jag en enkel grytlapp.

22 juli 2012

Babyfilt


Idag har det för första gången på ganska länge varit torrt ute. Så jag passade på att ta ut lite tyg i trädgården och limmade ihop dem med limspray. De här tygerna ska bli en Chenille blanket, och jag tror att det blir fint både till en lite baby tjej eller kille.

17 juli 2012

Ida


En av mina ungdomskompisar har fått sitt första barn, en dotter som heter Ida. Till henne stickade jag en T+shirt i lin från Nina Sagulins bok Sticka till babyn som jag fyndade hemma i Lidköping för 49 kr. Garnet är Yll o tylls tunna lin och det gick åt lite mer än 70g till den minsta storleken.

15 juli 2012

Ännu en tröja


I periode då jag höll på med avhandlingen kunde jag bara sticka slätstickning, allt annat var för jobbigt. Det här mönstret har jag nog stickat 10 gånger men den här modellen är alltid uppskattad av de som för den. jag vet också att till en 6 månaders tröja behövs det precis 100 g sockgarn. Denna tröjan är stickad i Drops fabel och det blev bara 20 cm garn klar när jag var klar. Ska bli en present till kompisar som väntar barn vilken dag som helst.

8 juli 2012

Regn


Idag regnar det, så jag passar på att ordna min stash för att få lite mer ordning!

2 juli 2012

Lite mer inköp



Har haft en undebar helg hos goa vänner. Nu har arbetsveckan startat igen och jag fortsätter att packa ur sakerna som jag köpt i Florida. Lite stickrelaterat blev det, tycker att de har mycket prisvärt bomullsgarn där. Annars blev det mest tyg, det finns hur mycket fint tyg som helst att köpa där. Det mesta a vtyget ska faktiskt bli babyfiltar, hoppas att jag också har tid att sy det jag vill!