14 februari 2012

Vintervantar

I min familj byter vi alltid en 100 kr julklapp. Det har varit en 100 kr julklapp i många år, och inte gått med i inflationen. I julas skulle jag ordna en present till min älskade moster, och kom på att ett par handstickade vantar är ju ganska billiga om man bara tittar på garnkostnaden. Stickade från ett mönster från Vogue Knitting, Potpourri. Tycker fortfarande att det ar en utmaning att sticka med två färger, men efter tvättning och lite blockning blev vantarna jättefina. Stickade dels med restgarn från ett Hanne Falkenberg kit och nyinköpt 2trådigt garn. Mostern blev nöjd, då då blir jag också nöjd!

8 februari 2012

YakPå mitt jobb har vi börjat ett projekt tillsammans med Mongoliet. Min chef var där i början av januari och jag frågade honom om han ville köpa lite yak ull till mig. Vet ju att yak är ett vanligt förekommande djur i Mongoliet men tydligen är det svårare att få tag på ullen. Min chef tittade i massa affärer och tillslut frågade han de mongolska värdarna var han kunde få tag i ullen. De sa att man inte kunde köpa den i affärer men de ordnade ett studiebesök åt honom på ett spinneri som tillverkade framför allt cashmere kläder men också yakprodukter. Egentligen sålde de bara de färdiga produkterna men min chef fick köpa en spole yakull, snällt va! Så nu har jag 2 kg yak ull i en fin mörkprun nyans att göra något roligt av!

5 februari 2012

Februari UFOMånadens UFO är verkligen jättegammalt, tror jag började på denna kofta i 2006 när vi var på semester i Florida. Vet inte varför den blivit liggande, tycker faktiskt fortfarande att den är snygg... Det blir en utmaning och se om denna blir färdig i februari. Hoppas, hoppas för jag skulle faktisk kunna behöva en snygg svart kofta. Mönstret är Plisse.

4 februari 2012

12under12under2012

Jag anmälde mig till 12under12under2012 för att få klart lite olika UFOn. Januaris UFO var Lacey Kerchief Scarf som jag velat sticka länge, och till och med köpt det riktiga garnet till men på ett eller annat sätt har den inte velat bli klar. Under januari tog jag tag i saker och ting och nu är de klar och blockat och väntar på sommaren. Det vita matchar i alla fall snön som vi har nu, men ull är bättre mot kylan än bomull!