30 augusti 2011

Loopy yarns
När jag var i Chicago skolkade jag från en session och knatade iväg till Loopy Yarns. Det låg på gångavstånd från mitt hotell (men i verkligheten var det ganska längt, tog ca en halvtimma att gå dit). Därför hade jag ganska lite tid när jag var i affären men det var en mycket trevlig affär där de hade garnerna sorterade efter vikt. Jag hittade lite smått och gott att ta med mig. Blått Malabrigo lace, Madelintosh i en fin lila nyans, jag har aldrig stickat med detta garn, är nyfiken på hur det är, och lite Cascade 220 för att sticka fina julstrumpor med. Allt blev lite dyrare än jag tänkt mig, men jag har faktiskt inte köpt så mycket garn i år, så detta fick jag unna mig.

28 augusti 2011

Dexter

När syrran och barnen var här stickade jag snabbt en kofta till min systerson. Systerdottern hade ju redan fått en stickad klänning, så det måste ju bli rättvist. Stickade lilla koftan i Järbo Soft Cotton, som jag hade över efter min mormorsrutefilt. Jättehärligt att ha Dexter här så man kunde mäta. Både kroppen och armarna blev längre så att de skulle passa bra. Knapparna syddes i kvällen innan de åkte hem. jag valde tygklädda knappar i olika mönster som jag redan hade hemma. Dexter tycket om koftan men inte att bli fotograferad.

26 augusti 2011

Det händer mycket
Jag har kommit tillbaka från Chicago efter en interessant kongress och fantastisk shopping. Bilder kommer senare på vad jag köpt. Sedan har jag haft besök av två glassätande monster (tillsammans med min mamma och min syster=monstrens mamma). De ville gärna komma och titta på det nya huset. I helgen har jag äntligen ledigt och då ska jag försöka att göra lite roliga saker på vinden.

12 augusti 2011

Snart på väg
Eftersom vi har flyttat i sommar har vi inte haft någon riktig semester (förutom några spridda dagar för att ordna i huset). Som tur är ska jag resa till Chicago med jobbet på kongress, jag åker imorgon. Gissa vems som har bestallt massor av stick och sysaker till hotellet?


Sista tiden har jag haft lite mer tid att sticka och systerdotterns klänning har blivit klar. Tur, eftersom hon kommer den dagen då jag kommer hem från Chicago. Klänningen är stickat i ett bomullsgarn som hag hade i stashen, mönstret detsamma som den randiga som jag stickade till henne i våras, men utan ränder och med eyelets. Hoppas hon gillar den också.

6 augusti 2011

Äntligen

För första gången sedan vi flyttade måste vi inte göra någonting. Vi kan göra ganksa mycket, men huset är nu rätt OK att bo i. Firade detta med en lyxig frukost ute i trädgården som nu blommar för fullt. De förra ägarna var intresserade av att påta i trädgården, vi får se hur det ser ut nästa år, jag har nämligen inga gröna fingrar.

4 augusti 2011

Jag stickarKameran är tillbaka från Italien och huset börjar att komma i ordning, även om det fortfarande är mycket kvar att göra. I eftermiddags hade vi fint väder, så jag tog en halv dag ledig och satt ute i solen och läste.

Min kusin har fått en dotter, en liten Tilda eller Julia. Som den snälla kusin jag är, satte jag igång med att sticka en kofta. Även fast det är sommar stickar jag i ullgarn, storleken är 6 till 9 månader så den passar nog till vintern. Stickar i mitt fantastiska Mission Falls 1824 Wool, så synd att de slutat göra det garnet.