29 maj 2011

Helgen är snart slut










och jag är klar med min Weekend Shawl. Stickad i Drops alpacka, lite mer än tre nystan gick det åt. Formen är lite annorlunda jämfört med en trekantssjal men gör att den ligger jättebra över axlarna, passar bra till svala sommarkvällar. Har haft en bra dag, pojkvännen är tillbaka från London och en trevlig stickkompis har varit på besök.

25 maj 2011

Sytt





Jag har övningssytt lite med min nya symaksin. det blev ett förkläde från ett mönster av Lotta Jansdotter. Tyget är egentligen ett gardintyg, Siluett från Borås Cotton, men jag tycker att figurerna nästan ser ut som små chilifrukter, så därför passar det bra i köket. Som bonus är tyget också flamsäkert, så nu kan jag flambera utan att vara rädd för elden!



23 maj 2011

Weekend shawl




Jag stickar inte färdigt något nu, utan börjar bara på nya saker. Denna sjalen, Weekend Shawl, började jag på när jag var i Spanien. I mönstret står det att den kan stickas klart på en helg, men varven är långa nu på slutet, så jag tvivlar på att den kan bli klar så snart. Nu har jag bara 12 varv kvar, så förhoppningsvis blir sjalen klar inom en snar framtid.

19 maj 2011

Mina nya kärlek



Idag fick jag äntligen hem min nya symaskin som jag köpte förra veckan. Det blev en Bernina 440 QE och jag bara älskar den. Har precis haft 2 timmars instruktion på hur jag ska använda den. Känns som jag har bytt upp mig från en andra hands risig bil (min gamla Bernette som jag fick när jag fyllde 18) till en ny porsche! Ska försöka att bekanta mig med maskinen mer nu i helgen.

15 maj 2011

Fortsättning på en härlig helg





Idag började dagen också med ett yogapass, sedan gjorde jag inte så mycket mer hela dagen. Framåt eftermiddagen kom pojkvännen hem igen. Skönt!

När jag var hemma i Sverige hade jag med mig en stickad kofta till min brorson Dexter. Han är 8 månader men har redan storlek 84 i kläder, så jag slog till med en tröja i 84-92, som till synes var alldeles för stor, men bättre för stor än för liten.

Är stickad efter ett mönster från Garnstudio (men utan luvan) med Cotton Eco från Schachenmayr. I vanaliga fall tycker jag inte så mycket om att sticka i bomull men detta garnet var underbart.

14 maj 2011

Gräsänka




Pojkvännen är i Berlin med killkompisarna från studiestiden så jag är ensam hemma. Ganska skönt faktiskt. Började dagen med ett yogapass och gick sedan och handlade mat på marknaden här i stan. Sedan har jag varit och köpt en ny symaskin, den måste beställas så jag berättar mer om den när den har kommit.

När jag var hemma i Sverige sa min syster att min systerson behövde en blåbätsmössa. Snäll som jag är köpte jag garn och satt igång. Ett snabbt och enkelt project, hoppas bara att den passar. är stickat i Drops Muskat efter detta mönster.

9 maj 2011

Ny inspiration





När jag var hemma i Sverige passade jag på att köpa lite nya Drops garner eftersom det var rea på de flesta av dem. Jag har faktiskt planer för alla garnerna och då får man faktiskt köpa nytt, även fast garnlagret hemma är enormt. Min syster var också med och jag har fått henne att börja sticka igen, hon köpte två nystan sockgarn och stickar nu på en trekantssjal. Kul va!

6 maj 2011

I Sverige



ar jag just nu. Och har ar det kallt, sa da kanske man behover ett par vantar. Jag haller pa att sticka fardigt gamla UFOn och hittade de har vantarna i en pase. Vet inte varfor de blev liggande for jag tycker att de ar fina och att sticka med tva farger ar kul om an lite svart.