29 mars 2011

Tea Leaves Cardigan

Min cardigan har nu fått två knappar isydda och jag är så nöjd med den, tror att den kan bli en ny favoritkofta. Som tur var var jag duktig och stickade med två härvor åt gången och tur var väl det eftersom en var mycket mörkare än den andta. På bilden sysn det ganska väl, men i verkligheten är det inte så synligt.

27 mars 2011

Våren är här!


Idag har jag varit hos min fina stickkompis och vi kunde faktiskt sitta ute i solen och sticka. Härligt! Stickade lite på min nya babykofta i Mission falls Wool, underbart garn som tyvärr inte produceras längre. Var också duktig och sydde i lite knappar i två koftor som legat klara ett tag. Bilder kommer senare i veckan.

21 mars 2011

These arms are killing me...
och jag menar inte att jag har fått ont i armarna av allt stickade. Nej, orsaken till min vånda är ärmarna i min Claire Bennet kofta som jag startade innan jul. Blev inte nöjd med armarna och har nu stickat om dem 2.5 gånger. Armhålan är nu lite trång men ärmen sitter som ett smäck. Ska bra fästa alla trådar och sy i två knappa. Undra hur lång tid det kommer att ta.

20 mars 2011

Nya fynd
Vi ska flytta i sommar, så då behöver jag en bil för att ta mig till jobbet. Igår var vi och provkörde en Toyota Aygo, och då passade jag på att köra förbi en liten garn/sybehörsaffär som ska stänga. Hade hört från en kollega att de sålde ut garn till halva priset. Hittade inget garn, men lite annat smått och gått. Knappar såldes för 15 kr röret, hittade ett par stycken som jag tyckte var fina. Röret med den bruna avlånga knappen var alldeles fullt och innehåller mer än 50 knappar. I en låda kunde man köpa saker för 2.50 kr, då hittade jag sakerna på den andra bilden.
Och bilen då, jodå, jag ska nog köpa en sådan, måste bara bestämma mig för vilken färg!

12 mars 2011

Tea Leaves Cardigan


Det går framåt med min cardigan. Ärmarna är stickade, blev dock ingen magic loop eftersom stickdelen på mina Addi lace stickor var för långa i förhållande till armens omkrets.
Jag stickar i Araucania Nature Wool och jag har varit duktig och alternerat mellan två nystan, vilket var tur eftersom ett av nystanen var mycket svartare än de andra.
Koftan ska nu bara (vilket hos mig betyder att det kommer att ta några veckor) tvättas, blockad och få några fina knappar.

8 mars 2011

Marocko

Just nu befinner jag mig i Marocka för ett möte med jobbet. I helgen har jag haft ledigt och varit turist. Visar några foton på ett par av alla de vackra utsmyckningar som jag sett. I islam avbildar man inte levande väsen, så de är specialiserade på geometriska figurer. Fantastiskt vackert tycker jag.

2 mars 2011

Veera Välimäki

har blivit alldeles kär i hennes mönster. har just köpt Buckwheat och Hooray och funderar pa att köpa Modern Garden Cardigan och Golden Wheat Cardigan.

1 mars 2011

Symaskinen har varit framme igen


så jag har gjort klart min quilt. jag köpte också fyllning till quilten i lördags men hittade inget snyggt tyg att ha som baksida. Ska kolla på marknaden här i stan men det måste vänta en vecka eftersom jag ska åka till Marocko med jobbet på fredag.