28 februari 2010

Handwerkbeurs


Idag har jag och min fina kompis varit på Handwerkbeurs. Eftersom jag i veckan fick reda på att jag klarat en tenta som jag skrivit några veckor tidigare beslutade jag mig för att jag skulle få köpa vad jag ville idag. Dagens inköp kan ni se på bilden. Shetlandsullen ska användas till att sticka vantar. Efter min OS deltagande in Nordic Colourwork combined har jag fått blodad tand vad det gäller att sticka med två färger. Evilla förgarn ska också användas till vantar. Min nya kärlek är garnet 1824 från Mission Falls. Jag har aldrig sett det här garnet tidigare men blev genast förälskad. Trots att det är superwash är det jättemjukt och gosigt. Till sist två härvor Malabrigo sock. Som ni ser har jag återvänt till min älskade lila garn!

27 februari 2010

I mål
OS börjar att närma sig sitt slut så idag tog jag tag i mitt andra OS projekt, Att sticka med två färger med en rundsticka var mycket lättare än med stumpstickor. Eftersom det svartvita med piraterkänns ganska tufft, kände jag behov att få in lite kvinnlig färg. Linningen stickade jag därför i lila. Garnet till mössan är Araucania Nature Wool, insidan Araucania Ranco Solid.
Jag är nöjd med OS, såväl med mina insatser som med de svenska. Att sticka med två färger har alltid varit en barriär, men nu är jag sugen på att sticka mer med denna teknik. Imorgon ska jag på Handewerkbeurs, kanske att jag köper lite nya garner till tvåfärgsstickning då!

22 februari 2010

Mer vantarJag har blivit helt besatt av att sticka vantar. Det är så kul. Ett litet projekt, utmärkt för att testa någon ny teknik, och man har ett snabbt resultat. Började för ett tag sedan med ett par Snapdragon flip tops. De blev alldeles för stora. Repade upp hela skiten och stickade igen. Och nu har de blivit klara. Egentligen ska man sy fast en knapp på handryggen som man kan fästa öglan i när man har fällt ner toppen. Hittade inga snygga knappar i samlingen så nu kör jag utan. Öglorna får vara kvar. Tycker att de ser ganska festliga ut!

21 februari 2010

Första veckan
Efter en vecka måste jag konstatera att Sveriges prestationer är över all förväntan. Såg just hu Hellner och Olsson vann guld respektive brons på 30 km skiathlon. Med OS stickningen går det också bra. Vantarna är klara och jag tycker att de blev fina. Stickar som sagt lite ojämt, men vad gör det, man ser ju att det är pirater i alla fall. Är stickade i Araucania Nature Wool och stickor 3.5 mm.

14 februari 2010

Första dagen


De svenska skidskyttedamerna var en liten besvikelse. Desto gladare är man här i Holland att Sven Kramer vann guld på 5000m skridsko. Eftersom jag bott här i 5år gläds jag också med denna skridsko galna nation.

Med stickningen går det jättebra, har nu lärt mig att väva in trådarna på baksidan. Med stickfastheten går det lite sådär, ibland blir det lite ojämt men jag tycker det blir fint ändå. Även om stickning med två färger är nytt för mig, verkar det som om jag inte var helt otränad. Den första vanten är redan klar och jag funderar på att anmäla mig till ännu en OS gren. Eller är det hybris så här tidigt i tävlingen?

13 februari 2010

OS invigningen


Har precis sett en stolt Peter Forsberg bära in den svenska fanan. Svenska kläderna var väl sådar men kul med de stickade-virkade mössorna. Min OS stickning har haft en bra början. Har läst att jag ska ha MC i högra handen och CC i vänstra handen. Att sticka med två händer är fortfarande lite knepigt tycker jag, högerhanden vill inte lyda och det är lite svårt med att hålla tråden spänd, men men det kommer väl. Ska nu fortsätta att sticke och njuta av invigningen.

12 februari 2010

Citron


Som så många andra blev jag helt förtjust i Citron och började att sticka en i början av det nya året. Stickningen blev klar och sedan har de blivit liggande oblockad och med lösa trådar. Nu vet jag varför. Även om mönstret var fint och garnet fantastiskt (Malabrigo Sock) passar de inte ihop. Har därför beslutat mig för att frogga alltihop och skticka ett par sockor av garnet istället.

8 februari 2010

Vattenbärarvantar
Det har varit kallt här ett tag nu. Och jag had jättemycket Karismagarn över efter att jag stickat min Pin Wheel Sweater. Det har nu blivit ett bar vattenbärarvantar till min syster.

7 februari 2010

OS stickning

Jag har funderat och funderat på vad jag ska sticka som OS stickning och nu bestämt mig. Jag ska delta i grenarna Hat Halfpipe, Mittens Moguls och Nordic Colorwork Combined och utmana mig själv att sticka med två färger. Mönstret jag ska sticka har stått näst överst i min kö jättelänge, så under OS ska jag sticka en We Call Them Pirates mössa och för att göra det hela lite svårare planerar jag att sticka vantarna också. Tror att jag ska sticka i Araucania Nature Wool, har ett härva vitt och en härva svart. Ska kolla om det blir bra.

6 februari 2010

Härlig lördag

Idag har jag haft en härlig dag tillsammans med en fin stickkompis. Fast mycket stickat blev det inte. Vi började dagen med att åka in till stan där jag fick Phildars nya tidning med baby mönster och garn till mitt favoritmönster i tidningen. Detta som en försenad födelsedagspresent. Jag hittade också lite fina klädda knappar som jag köpte själv. Eftermiddagen tillbringades med att göra stickmarkörer. Jag har aldrig jobbat med pärlor tidigare men min kompis visste hur man skulle göra. Hon hade också lådor med pärlor som man kunde välja ifrån. Visst blev de fina!
Jag är jätteglad och stolt att jag lyckades åstadkomma dessa!

5 februari 2010

Promenade


Nu har jag börjat på min Promenade. Härligt avslappnande TV stickning. Färgkombinationen är också jättefin. Siktar på att bli klar i vår så att jag kan använda den när det blir lite varmare.

3 februari 2010

Färgklick


Jag har fått ett riktigt ryck och gör nu färdig några saker som har legat halvfärdiga ganska länge. Ser ni vad detta är? Det är en Dragspelsbasker omräknad till barnstorlek och stickad av små bomullsgarnsrester. Visst ser den vårig ut? Nästa gång vi åker till Sverige ska min systerdotter få den. Hoppas att hon tycker om den, ibland är hon lite jobbit när det gäller att ha på sig huvudbonad.

Nöjd pojkvän


Förra vintern stickade jag ett par sockar till min pojkvän. När han använt dem ett tag tyckte han att de töjt ut sig och blivit för stora. Idag har jag äntligen tagit tag i saken och stickat om tårna så att de passar bättre. Nu är pojkvännen glad!