30 september 2009

Flower Basket

När jag började sticka igen för några år sedan blev jag alldeles förälskad i spetssjalar, men på något sätt fick jag för mig att det skulle vara för svårt för mig att sticka. Jag gjorde några försök men det gick inte som jag ville. För ett tag sedan började jag på Icarus och kom på att sticka spets nog inte var så svårt. På semestern tog jag med mig Flower basket ett av de mönstren som jag i början tyckte var så snygga, och det gick jättelätt att sticka detta. Denna sjalen ska jag ge till en kompis som disputerar om några veckor, men den måste naturligtvis blockas först.

28 september 2009

Semester

Efter ett par jättestressiga veckor på jobbet har jag en veckas semester. Pojkvännen och jag har hyrt en stuga i Frankrike, i Sancerre, området som producerar mitt favorit vita vin. Vädret är fantastiskt, 25 grader och solsken. Jag provar vin, stickar, äter god mat, spelar spel och läser. Kan det bli bättre? Bilder på det jag stickat kommer snart!

25 september 2009

Hourglass sweater
För ett tag sedan stickade jag klart min Hourglass sweater, och trots att modellen, garnet, och färgen är precis som jag vill, har jag inte använt tröjan så mycket. Det beror framför allt på att jag inte gillar hur halsringiningen blev, den drog ihop sig alldeles för mycket. Så nu har jag tagit tag i saken och stickat en polokrage istället, tycker om den mycket mer nu.

24 september 2009

Cirkelkoftan
Nu när hösten närmar sig är min skira cirkelkofta äntligen klar. Trots att den bara väger 75 gram ger den ganska mycket värme, men färgen och modellen passar mer till en sommarkofta tycker jag. Eftersom jag oftast stickar efter engelska mönster blir jag lika förvånad varje gång hur ofullständiga mönster på svenska kan var, fick klura ganske mycket på vissa delar av mönstret. Eftersom mohair är jobbigt att repa upp ville jag inte så gärna sticka fel.
Mönster: Cirkelkofta från Sticka romantiskt, modernt och kvinnligt av Lene Holme Samsoe
Garn: Kid Silk från Garnstudio
Stickor: 5 mm

21 september 2009

Jag håller på att rensa upp och göra klartIgår fick jag lite städmani (händer inte så särskilt ofta) och fick för mig att städa upp lite i mitt arbetsrum-garnrum. Det behövdes. Igår sorterade jag alla garnerna, och nu måste jag få ordning på mina tyger, mönser och tidningar.Sedan tog jag tag i saken och blockade ryggen på min cirkelkofta. Och sedan repade jag upp halsen på min Hourglass Sweater och stickade på en krage. Bilder kommer snart!

9 september 2009

6 september 2009

Spiral Boot Socks

Ännu ett projekt klart (även om det är det som jag började på sist). Sockorna blev precis så gosiga som jag ville. Utetemperaturen faller snabbt här, så jag tror att jag kan använda dem som myssockor inomhus snart!

Mönster: Spiral Boot Sock från Interweave Knits
Garn: Regia Silk
Stickor: 2.5 och 2.25

2 september 2009

Nu närmar sig höstenoch jag är redo med min Stay put wrap. Den är jätteskön, varm och mysig.Funderar på till vilka sorts kläder jag kan ha på mig den. Jag tror den blir snyggast till svarta kläder med smal siluett.
Mönster: Stay put wrap ur Simple Style
Garn: Malabrigo worsted, Sealing wax
Stickor : 6 mm