23 augusti 2009

Boleron

Min Cloud Bolero har fått ett hem hos min svärmor. Bolero är nog inte mitt plagg egentligen, tycker mycket mera om koftor.

Lila
Jag har märkt att jag har blivit helt tokig i lila. Lila klänning, lila skor och nu en lila angoratröja. När jag fick boken Designstickat av Jytte Slente för drygt hett år sedan blev jag helt förälskad i hennes stilrena men ändå ganska finurliga design. Jag vet inte varför jag inte har stickat något ur boken förrän nu. Jag bara älskar den här tröjan, modellen var rolig att sticka och angora är som ett moln, lätt och fluffigt, och färgen är lila. Det enda som var lite klurigt var att sy i den ena armen. jag sydde nog i den fyra gånger innan det blir bra, var rädd att tråden skulle bli helt utnött eftersom den var ganska skör, men tillslut blev det bra!

Mönster: Assymetrisk topp i angora
Garn: Angora Fino från BC garn
Stickor:4.5 mm

17 augusti 2009

Spiral Boot Socks


Jag har inte gillat Sockklubbens senaste mönster, men efter Lakeside blev jag sugen på att sticka ett par knästrumpor till. För några dagar sedan hittade jag Spiral Boot Socks och nu stickar jag dem i ett riktigt babyrosa men mjukt garn.

16 augusti 2009

Jodå jag stickar fortfarande


och det ganska mycket. Men jag har svårt att få klart något. Börjar bara på nya saker hela tiden, har ingen lust att sy ihop klara saker och ännu mindre lust att fotografera och visa här på bloggen. Men nu ska det bli ändring på det hela. Först ut är en Pinwheel Sweater som jag började på för ett tag sen. Efter min spetsiga cirkelkofta (som fortfarande måste få armar) blev jag het förtjust i att sticka runda koftor.

Tanzania bilder


2 augusti 2009

Lakeside
Mina Lakeside har varit klara ett tag, men det har bara inte blivit av att fotografera dem. Idag regnar det och då känns det OK att dra på sig ett par knästrumpor. Jag är så nöjd med dessa sockor. De sitter som ett smäck, garnet och färgen är underbara och de var roliga att sticka. Problemet är när jag ska ha på mig dom. Vad har man till? Jag är nog inte typen som har dem till en kjol, jag tror jag kommer att använda dom som myssockor hemma i soffan.
Mönster: Lakeside
Garn: Lornas Laces Shepard sock, färg Pewter
Stickor 2.25 mm