30 juli 2009

Filten


Det går framåt med min virkade filt. Virkningen är kul, att sy ihop rutorna och fästa trådarna är mindre roligt. Filten är 12 rutor bred och än så länge bara 4 rutor lång, så det kommer att ta sin lilla tid att bli klar.

27 juli 2009

Snabbvisit hemmaI helgen har jag varit hemma på snabbvisit. Flög hem på fredag tillsammans med delar av min familj som varit här på besök. På lördagen hade en barndomsvän bröllopsfest. Det var kul att träffa gamla kompisar igen. På söndagen satt vi klockan halv nio i bilen för att åka till flygplatsen. Med så ett hektiskt schema är det lite tid att handla, så jag hade faktigskt ordnar allt innan. Jag beställde garn från Drops supersale via Deisy Design, det vita garnet ska bli en sjal, de färgade garnerna ska användas till baby tröjor. Det verkar som om alla våra kompisar får barn just nu. Passade också på att beställa två böcker som jag velat ha länge. Tycker att båda hade superfina saker. Känner att jag vill börja quilta nu!

23 juli 2009

Vinterstickning
Nej, det blev inga ärmar till min cirkelkofta, istället hittade jag en bild på en kofta i ett gammalt nummer av Vogue Knitting som jag blev helt kär i. Hade också det perfekta garnet hemma så jag kunde starta direkt. Som tur är har det inte varit så varm sista tiden så jag har faktiskt kunna sticka på den, och med stickor 7 mm går det snabbt

20 juli 2009

Semesterstickning


När man reser med ryggsäck måste man tänka på vikten. Till Tanzania tog jag med mig spetskoftan ur Sticka romantiskt.... Den kommer nog att bli finare när jag har blockat den, den är i alla fall lätt som ett moln. Funderar på att göra en slutspurt så att jag kan ha denna på ett bröllop på lördag.

12 juli 2009

Saker från Tanzania

En vecka går jättefort och i fredags kände jag mig helt slut, så det har varit skönt att ha en ledig helg. Tänkte visa lite av de saker som jag köpt i Tanzania. Jag bara älskar afrikanska tyger och i början av semestern köpte jag dessa tyger (totalt ca 30 m) som jag sedan släpade runt i ryggsäcken. De översta tygerna är vaxtryck, de vinröda är (tror jag) en sorts batik men mönstrat på ett speciellt sätt och de andra tygerna är traditionell batik. Jag har nu jätttemycket planer på att sy kläder av delar av tyget, men vi får se vad det blir!När vi var på Zanzibar hittade vi en alldeles fantastisk affär som sålde kuddfobral. Kuddfodralen är handapplikerade. Genom att sälja dessa till turister är det möjligt för sömmerskorna att försörja sina familjer. Jag frågade hur lång tid det tar att göra ett kudddfodral och de sa 5 dagar. Jag skäms nästan att berätta att jag köpte dessa för ca 50 kr styck (utan att pruta, jag trodde nästan att jag hade hört fel när de sa priset). Ibland känns det tråkigt att handarbete inte värderas högre.På Zanzibar jobbar de mycket med ' women empowerment' så att kvinnor kan få gå i skolan, lära sig ett yrke och på det sättet kunna tjäna pengar för att hjälpa till att försörja sin familj. Denna klänning köpte jag till min systerdotter på Upendo På lappen står det till och med hur sömmerskan heter som har sytt klänningen. Tyget är ett traditionellt kanga tyg.Har också köpt två halsband, det ena är gjort av återvunnet papper och det andera av återvunnet glas.

När pojkvännen har ordnat lite med de andra 1300 fotona som vi har gjort ska jag också visa några bilder från vår safari.

6 juli 2009

Tillbaka igen

tLandade runt 7 tiden i Amsterdam imorse och efter att ha fatt bagaget rekordsnabbr satt jag kvart i atta i taget, klockan nio var jag hemma och kvart i tio pa jobbet. Nu ar jag trott efter en intensiv dag. Men med alla mina minnen fran Tanzania och Zanzibar kan jag nog overleva sommaren. Kommer att visa lite bilder pa saker jag kopt (bland annat 30 meter tyg som jag slapade runt halva Tanzania i ryggsacken). Men det far vanta tills imorgon!