30 maj 2009

Garn-o-meter

Med allt mitt shoppande sista tiden (framforallt Garnstudios rea) har min garn-o-meter kommit pa minus, vilket betyder att jag kopt mer garn an jag stickat det har aret. Konstigt, eftersom jag har stickat ganska mycket detta ar.

Pingsthelg


solen skiner och jag ar hos mina svarforaldrar dar jag kan sitta ute i tradgarden (hemma hos oss har vi bara en overtackt balkong) Igar var jag och besokte Wolhemel. De har en mycket trevlig webbutik och en gang i veckan har de oppet i sitt magasin. Kopte en harva Malabrigo sockgarn som jag inte provat forut. Fargen ar bara underbar. Kopte ett nystan till av sockgarnet som ser ut som en boll bara for att set ser sa roligt ut och att fargerna ar sa fina. Kopte ocksa ett lace garn av ull/silke som har en jattefin lyster. Ska prova pa och sticka spets under min semester (om mindre an tva veckor aker jag till Tanzania, jippie!)

26 maj 2009

LakesideNu har jag äntligen kommit igång med mina Lakeside. Det gick finfint att ta med sig denna stickning på ett Ryanair flyg. Mönstret som ser ganska avancerat ut (tycker jag) var jättelätt att lära sig så det här kommer nog att bli ett par knästrumpor av det här så småningom. Garnet är Lorna's Lace's, jätteskönt att sticka med.

24 maj 2009

Garnstudio reaEtt besök på Deisys design blev det när jag var hemma i Göteborg. Det blev massor av garn, mest från Garnstudio, men också en härva Lorna's Laces och ett rund boll med sockgarn!

23 maj 2009

Ängla


Så här snygg är en liten Ängla i tröjan som moster stickat till henne (och innan vattkopporna tagit över hela hennes ansikte).

19 maj 2009

Packar

Har just nystat tre harvor Lorna's Laces Shepard sock till mina Lakeside sockor. Dessa plus lite andra saker ska fa folja med mig hem till Sverige. Ska bli roligt att komma hem och traffa min lilla systerdotter igen (och naturligtvis resten av familejn).

17 maj 2009

Bolero?Nu när sommaren närmar sig kände jag att jag behövde lite nya klänningar. I lördags lyckades jag att inhandla tre klänningar till ett bra pris. Men när det är lite kallare är det skönt att ha något över axlarna. Efter lite letande på Ravelry kom jag fram till att jag ville sticka en Cloud Bolero. Boleron är nu klar, men jag är inte säker på om jag är nöjd. Jag är egentligen ingen bolero människa. Kanske måste jag bara vänja mig. Alternativet är att repa upp allihop.

13 maj 2009

Mera nya sakerJag vet inte vad som har hänt men jag har så mycket inspiration att börja nya saker. Inspirationen räcker tyvärr inte så långt när det gäller att avsluta gamla saker. Jag har börjat att sticka en filt i ett rosa bomullsgarn. Jag köpte ett mega nystan (400 g) i Amerika för endast 50 spänn. Mönstret kommer från en Debbie Bliss bok och är mycket enklare än det ser ut.

9 maj 2009

SockorMitt handfärgade garn passade bra till mina Diagonal Lace sockor. Tyvärr blev de alldeles för stora och hälen blev helt pösig. Har beslutat mig för att repa upp hela skiten!


Blev inspirerad av Miastick att sticka något med mitt turkosa Arwetta. Såg att Garntrollet stickat sina Lakeside i detta garn. Problemet är att jag bara har två nystan, och även om jag har korta ben och små fötter kommer detta inte att räcka. Har grävt lite i garnlagret och fiskat fram 3 härvor Lorna's Laces som jag ska använda istället.

3 maj 2009

Mera tröjor

Till Kristi Himmelfärd ska vi åka hem till Sverige i några dagar och då kan man ju inte komma hem tomhänt. Har stickat två tröjor till systerdottern, som är en väldigt rosa tjej. Barnkläder är så roligt att sticka eftersom de blir klara så snabbt.Mönster: Duo från Knitty
Garn: Punto shine (rosa) och Avanti Cotton (lila)
Stickor:4.5 mmMönster: Eyelet Yoke Cardigan (Ravelry link)
Garn: Punto Shine
Stickor:4.5 mm

KöpstoppI mars och april har jag haft informellt köpstopp och det har faktiskt gått riktigt bra. I torsdags hade jag en ledig dag och tid för lite shopping, för man behöver ju nya saker ibland. På loppis hittade jag detta, en 'katalog' med tygprover. Tyget är lite grövre och katalogen innehåller 7 olika färger med 7 tygprover var. Passar nog bra att göra roliga väskor av. Kostade bara 40kr. Köpte också ett par nya sandaler, ett par nya vandringsskor och ett par nya solglasögon. Nu är jag rustad för sommaren (och vår resa till Tanzania i mitten av juni).