24 mars 2009

Nya projekt



Nu när jag har avslutat några projekt så har jag också fått börja med något nytt. Detta är början på en ärm på en tröja som stickas på tvären. Garnet köpte jag i Buenos Aires och jag har inte lyckats att räkna ut hur många meter jag har, men jag har ca 550 gram så jag hoppas att det räcker.



Jag har fått blodad tand efter min första sjal och har nu börjat på en Icarus. Hittills går det bra, men jag har inte kommit till den avancerade delen än.

2x barntröjor



Jag tycker om att sticka barnkläder eftersom de är små och går snabbt att sticka. Jag började för jätte länge sedan med en tröja till min systerdotter. Som vanligt stickar jag en stor storlek så att tröjan inte blir för liten. Denna tröjan är stickad till en fyraåring så min systerdotter får nog vänta till jul innan hon får den.



Eftersom jag har köpstopp denna månaden så funderar jag på hur jag kan använda det garnet jag har på bästa sätt (nu får ni inte tycka synd om mig, jag har faktiskt mer garn än jag skulle kunna sticka upp de närmaste åren). Eftersom jag har små fötter blir det alltid ganska mycket garn över när jag stickar sockor. Jag har därför stickat en liten tröja med restgarn och lite nytt Regia silk (det rosa). Bara älskar det garnet, denna tröjan ska ges till en ny bebis i bekantskapskretsen.

Mönster: Babytröja plus kofta från Svarta fåret
Garn: det mörkrandiga är från Lana Grossa och det rosa röda är från Regia och Trekking.
Stickor: 2.5 och 3mm

16 mars 2009

Mormorsruta



I lördags var det så fint väder att jag ville sitta ute i solen. Jag hade inget passande stickprojekt (något litet) men kom ihåg att jag köpt en massa bomullsgarn för ett tag sen för att sticka grytappar. Jag har just upptäckt tjusningen med grytlappar i silikon och bestämde mig får att börja att virka på ett täcke/filt med mormorsrutor. I början kändes det konstigt att virka eftersom jag inte har gjort det på år och dar, men efter ett par rutor gick det bättre. Jag tycker att färgerna är fina och virkandet går bra. Tyvärr blir det miljarders trådar att fästa.

14 mars 2009

Monkey



Regia silk är för mina fötter van vårens solstrålar är för min själ.

Mönster: Monkey
Garn: Regia Silk
Stickor: 2.5 mm

Nu ska jag gå till marknaden och handla, sedan ska vi en tur till golfbanan och sedan har vi inga planer alls för resten av dagen!

12 mars 2009

Stickfrossas sjal



Det här är mitt första försök någonsin att sticka en trekantssjal. Det gick jättebra tills sjalen hade fått ganska många maskor. Min vanliga sticka räckte inte till och eftersom jag inte hade någon rundsticka i huset så blev det till att börja med kanten direkt. Sjalen blev för liten för att ha över axlarna men passar bra att ha runt halsen istället. Eftersom mönstret inte kommer till sin rätt när sjalen är alldeles ihopbyltad har jag valt att inte blocka den (eftersom jag är lat). Under sjalen ser ni en av mina favoritstickade plagg, en enkel tröja i garn färgat av Färgkraft.

Mönster: Annas sjal
Garn: Drops alpacka
Stickor: 3.5 mm, raka!

Nya stickväskor



I söndags hade jag 'symöte' med en anna svenska som jag har träffat här nere i Holland. Hon hade med sig en jättefin stickväska till mina Denise stickor. Det orange stickfodralet sydde vi tillsammans till mina strumpstickor. Eftersom symaskinen fortfarande står framme har jag börjat att sy på en kjol. Hoppas att den blir klar snart. Av stickning blir jag lugn men av att sy blir jag oftast frustrerad. Igår råkade jag klippa ett hål i fållen på den nya kjolen. Gissa om jag blev arg!

7 mars 2009

Härlig helg



Igår när jag kom hem frå jobbet stod denna vackra bukett och väntade. Stället där jag jobbar har bliivit ISO certificerade denna veckan, så för att fira detta fick alla medarbetare en bukett blommor. Imorse vakande jag pigg som en mört kvart över sj. Låg kvar i sängen till halv nio, sedan gick jag ut på stan för att handla mat på marknaden. Eftersom vädret var härligt bestämde vi oss för att gå och golfa 9 hål. Pojkvännen duschar nu innan vi ska ut på stan och äta frukost. Sedan ska vi på ett bröllop i eftermiddag. Grannen gifter sig.



Jag har fortsatt att sticka med Regia Silk. Denna gången blev det mitt favoritmönster Monkey. Första sockan är klar och jag har kommit halvvägs med den andra. Bara älskar garnet.

5 mars 2009

Nutkin



Efter en trög start av årets sockklubb är jag nu klar med mars månads strumpor. Lätt mönster och ljuvligt garn. Det är första gången jag stickar med Regia Silk och det är helt underbart mjukt. Färgen är kanske inte dan allra snyggaste, men jag hade turen att kunna köpa 16 nystan av garnet (också i gult och rosa) för nästan inga pengar alls och då kan man ju inte vara alltför kräsen.

Mönster:Nutkin
Garn: Regia silk
Stickor: 2.25 mm

1 mars 2009

Nya saker



Förra veckan tänkte jag åka på en handverksmässa. Men jag hade mycket att göra och beslutade mig för att inte åka. Som tröst fick jag (för mig själv) spendera lite pengar på nya saker. Raskt bestämde jag mig för att beställa KnitPro strumpstickor. Jag behöver faktiskt nya stickor. Min svärmor har nämligen fött låna mina 2.5 mm, jag har sedan lånat dett par 2.5 mm av en kollega för att kunna sticka mina Pomatomusbenvärmare. Tyvärr har jag råkat att tappa bort en av dessa så nu kan jag bara sticka med 4 stickor och en del mönster kräver ju faktiskt att man stickar med 5. Och jag hade faktiskt inte alla kvartsnumren. Sedan slank det ner en hörva Collinette Jitterbug. Garnet är jättefint men lite grönare än jag hade föreställt mig. 3 härvor Lorna's laces. Jag är en av de personerna som har så små fötter att jag kan sticka 2 par sockar av 15o g. Sist men inte minst ett härva ofärgad Trekking med bambu och siden. Efter detta massiva inköp funderar jag på att ha ett allmönt köpstopp på allt utom mat och upplevelser i mars. För se hur det går!

Hearts for you


Jag har bloggat lite oregelbundet på sista tiden, men det betyder inte att jag inte har stickat något. Tvärtom, jag har varit ganska produktiv. Mina februarisockor har varit klara ett tag men har inte fastnat på något foto. Jag gjorde en vanlig förstärkt häl istället för en short row häl. Tycker faktiskt inte så jättemycket om den. Bubblorna var ganska jobbiga att sticka och den slätstickade foten ser tråkig ut. De sitter i alla fall hyfsat bra, var rädd att de skulle hasa ner eftersom det inte var någon resår upptill.

Mönster: Hearts for you
Garn: Sport Infika
Stickor 2.25 mm