29 augusti 2008

Klar att åka

Som ni kanska har gissat ska jag åka till Amerikas västkust i fyra veckor. Klcokan 10 imorgon lördag flyger vi till Las Vegas.

Strumporna blev också klara igårStickade efter ett Drops mönster och det var inte det allra lättaste att förstå. Om jag aldrig stickat sockor förut hade det heller inte blivit några efter de här instruktionerna. Tack och lov för alla härliga engelska mönster!

Mönster/Pattern: Långa drops sockor
Garn/Yarn: Trekking, hand dyed by ME
Stickor/Needles: 2.5mm

Håller löftetatt jag skulle sy i tre knappar i en tröja igår. Nu är tröjan färdig, hoppas att den passar. Har stickat till en 3 åring men den ser misstänkt liten ut.

Mönster/Pattern: Basic Stripe from A Tresury of Rowan Knits
Garn/Yarn: Avanti Cotton from Mark and Kattens
Stickor/Needles: 3 and 3.5 mm

28 augusti 2008

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Nystat och tar en paus i arbetet för att svara. Kul att det finns någon som läser min blogg.

Fem saker att göra idag:
Jobba lite till så att allt inte är ett kaos innan jag går på 4 veckors semester
Fundera på vilka stickningar och böcker jag ska ta med mig på semestern
Packa resväskan
Sticka klart en tröja (egentligen behöver jag bara sy i tre knappar)
Grafta ihop tårna på en stickning.

Vad jag gjorde för 10 år sedan:
Då var jag 20 och ganska nybliven student i Uppsala. Bodde i en fantastisk korridor i Flogsta och pluggade farmaci och festade.

Ställen jag bott på:
Lidköping
Källby
Uppsala
Wurzburg
's-Hertogenbosch

Saker jag skulle göra om jag blir billionär:
Kan inte tänka på så många saker, betala tillbaka studielånet och betala av lägenheten, ge mina föräldrar pengar så att de inte skulle behöva jobba längre.

Nä, nu måste jag fortsätta jobba om jag vill komma hem idag!

25 augusti 2008

Hektisk veckaFörra veckan var hektisk. Stickade färdigt min Marilyn på lördagen. Så här ser den ut på! Passade också på att köpa lite nytt garn hos Jannette. Noro Cash Iroha till en Hourglass Sweater och Cashmerino Chunky.På söndagen var det dags för att åka till Köpenhamn för en kongress. Mellan föreläsningarna hann jag med ett besök på Sommerfuglen som låg jättenära mitt hotel. Underbar affär men jag köpte ingenting.

Hemma igen på onsdag kväll. Nya numret av Interweave Knits hade kommit, jag var inte alltför imponerad. Torsdag jobbade jag och i fredags jobbade jag några timmar innan det var dags att ge sig av till Prag på ett bröllop. Vi åkte bil tillsammans med några kompisar. En bilresa är ett utmärkt tillfälle att ägna sig åt lite stickning. Mina handfärgade strumpor är nästan klara.Efter drygt 10 timmar var vi framme. Bröllopet var jätteroligt och jag hade på mig den rosa klänningen som jag sydde förra året. Igår åkte vi hem igen. Resan gick lite snabbare så vi var hemma efter drygt åtta timmar. Började sticka på en tröja till min systerdotter. Vet inte om jag tycker att färgerna är för mörka till ett barn.Nu ska jag bara jobba fyra dagar till, sedan ska jag ha semester! Under semestern hoppas jag kunna besöka Artfibers, Noeknit och Imaginknit. Gissa vart jag ska åka i fyra veckor. Om ni har tips på roliga garnaffärer får ni gärna berätta.

Nu ska pojkvännen och jag ut och äta och fira att vi varit tillsammans i sex år!

16 augusti 2008

MarilynOs har pågått i en vecka och jag är redan klar med mitt projekt. Tur är väl det eftersom jag åker till Köpenhamn på kongress imorgon. Tröjan blev precis om jag ville ha den, bra längd och supermjuk. Cashmerino är verkligen ett härligt garn att sticka med. Eftersom pojkvännen är på en svensexa får ni nöja er med en bild på tröjan utan mig i den.

The first week of the Olympics has passed an I have already finished my project. And that is on time considering I will be going to Copenhagen tomorrow for a congress. The sweater turned out just as I wanted it to be and I just love the softness of the yarn!

Mönster/Pattern: Simply Marilyn from Interweave Knits
Garn/Yarn: Debbie Bliss Cashmerino Superchunky
Stickor/Needles: 6 and 7mm

9 augusti 2008

Nya project!

Om man läser vilka WIP jag har kan man tro att jag har slutat att sticka. Så är naturligtvis inte fallet, här kommer en update!Först ut är min Simply Marilyn som är min OS-stickning. Började igår. Garnet Debbie Bliss Cashmerino är så mjuk, en fröjd att sticka med, och med stickor 7 går det undan.Efter att ha kämpat med Clover i Stickameras sockklubb till slutet av juli beslutade jag mig för att skippa julisockorna och börja direct med augustisockorna, Spring Forward.När jag var i Sverige på semester senast sa min syrra att min systerdotter inte hade så många stickade tröjor. En del som jag stickat hade hon växt ur och en del var för stora (eftersom jag inte vet hur lång tid det tar att avsluta ett projekt, stickar jag hellre för stort än för smått till barn). När jag kom hem började jag genast sticka en tröja med ficka och hätta.Till sist har jag börjat på ännu en Emerald String Bag, tycker jättemycket om min väska och använder den nästan varje dag!

Något jag inte håller på med längre är min randiga tröja, den var nästan färdig, men jag fick inte till halsringningen ordentligt. Blev skitsur efter att ha stickat om den mer än fyra gånger och repade upp skiten. Funderar nu på en ny model. Garnet och färgerna var fina tillsammans.

Mitt garn!Så här fint blev mitt egenfärgade garn när det torkats. Härvan till vänster är vanligt sockgarn och de två härvorna till höger är sockgarn med bambu i. Dessa sög åt sig mindre färg. Har fått en fråga om hur jag har färgat garnet. Jag har använt Kool aid och äggfärg. Jag löste upp färgen i vatten i en ganska odjup skål. Den del av garnet som jag ville färga la jag i skålen. När jag tyckte att garnet fått en fin färg tog jag upp det ur skålen och lade följande parti i nästa skål med färg. När jag var klar lindade jag in garnet i husshållsfolie, ser ut ungefär som en falukorv, så att de olika färgerna inte skulle färga av sig när jag satt in alltihopa i micron.

Var hel spänd på hur det skulle se ut när jag stickade med garnet. Så här blev det:

7 augusti 2008

OS stickningJag har anmält mig till Stickameras OS stickning. Vad jag ska sticka kan ni läsa här!

3 augusti 2008

Mitt första egenfärgade garn/My first hand dyed yarnIdag har jag färgat mitt alldeles egna sockgarn. Vi använde Kool Aid och äggfärg. Att blanda, doppa och se hur garnet blev var jätteroligt. Som tur var hade jag hela fyra härvor att färga, två vanliga och två med bambu. Garnet med bambu sög åt sig minder färg än den vanliga ullen. Nu väntar jag på att de ska torka så att jag kan börja sticka och se hur de ser ut i uppstickat skick.

Today I dyed my own yarn for the first time. We used Kool Aid and egg colour. It was very exciting to mix the colours and see how it looked on the yarn. Now I'm waiting for them to dry so I can start knitting with them!