31 juli 2008

JunisockorAgusti kommer imorgon och jag har precis stickat klart junisockorna i Stickameras sockklubb. Vad har hänt? Jag var ju så duktig på att hänga med i början av året. Till råga på allt blev sockorna får stora så jag har beslutat att ge bort dem.

August begins tomorrow and I just finished knitting the June socks in my sock knit along. I can't believe I got so far behind, I was going at a very fast pace in the beginning of the year. And to make things worst, the socks are to big for me so I have to give them away.

Mönster/Pattern: Clover
Garn/Yarn: Regia
Stickor/Needles: 2.5mm

27 juli 2008

Snabbstickar/ Quick knitMin kasse är klar. Den blev större än jag trodde.

My bag is finished. Is larger than I thought it would be.

Mönster/Pattern: Emerald String Bag
Garn/Yarn: Tror det är någon viscoseblanding, jag anvånde dubbel tråd/ Not really sure but I think it is a viscose blend, I used a double strand to knit with
Stickor/Needles: 3.5mm and 15 mm

25 juli 2008

Värmebölja/Heat waveNu har sommaren kommit och jag har inte lust att sticka i ull mer. Började en Emerald String Bag. Stickor 15 och ett viscosegarn som jag stickar med två trådar.

Summer is finally here. i started an Emerald String Bag today.

20 juli 2008

Helg i Groningen/ Weekend in GroningenDen här helgen tillbringades hos mina svärföräldrar i norra Nederländerna. På lördagen gick vi först till den lokala tygaffären för att köpa orange organza till en sjal. Om några veckor ska vi till Prag på bröllop och gästerna ska då ha på sig något orange. Eftersom orange är en färg jag normalt aldrig använder tänkte jag att lösa det hela billigt och lättsytt med en sjal. I tygaffären hade de också halva priset på alla stuvar. Det mönstrade tyget och det rosa tänkte jag att använda till att sy några fina väskor av, coh det lila bruna tyget ska bli en eller två höstkjolar till mig.

I Groningen hittade jag en mysig affär som som sålde läderprodukter från Indien. Där hittade jag denna lilla väska att ha mina sy och sticktillbehör i. Hittade också en bok om att sy väskor, plus ett häfte med mönster till barnkläder.

I spent this weekend at my in-laws. Saturday was the shopping day and in the local fabric shop I bought some orange organza to wear for a Dutch wedding and some other fabrics at half price. In the city of Groningen I managed to by a small purse for my knitting accessories, a book about making bags and a pattern book for children' s clothing.

16 juli 2008

SockgarnIdag var jag och hämtade ett paket på posten. Jag hade beställt 20 härvor ofärgat sockgarn och det fick inte plats i min smala brevlåda. Nej jag har inte blivit galen, garnet ska jag dela med några stickkompisar, vi ska nämligen ägna oss åt garnfärgning om några veckor.

13 juli 2008

Starsky

För jätte länge sedan började jag på Starsky. Tyckte om mönstret direkt när det kom ut och köpte till och med garnet som används i mönstret från KnitPicks. Men efter att ha blivit osäker på om jag verkligen stickade mönstret rätt (det är kablar både på räta och aviga sidan) blev den liggande. Till slut anmälde jag också detta projekt till EM stickningen. Repade upp allt jag hade stickat och började om på nytt. Andra gången såg kablarna likadana ut som första gången, men efter att ha 'friserat' dem lite genom att dra i dem i blött tillstånd är de OK. Har nu färdigt alla delarna och ska bara sy ihop och sticka kragen.

10 juli 2008

Klar efter ett år


Julen 2006 fick jag lingarn i julklapp. Började entusiastiskt att sticka på n en tröja som lagom till vårkanten blev klar. När jag hade sytt ihop alla delarna provade jag den och tyckte då att det "hängde" under armarna. Kände mig missnöjd och beslutade mig för att sticka om den övre delen av ärmen. Eftersom jag inte tycker om att repa upp och sticka om blev tröjan liggande. Vår övergick i höst och på hösten har man ju inte mycket använding av en lintröja. Våren 2008 närmade sig och jag hade fortfarande ingen lust att sticka om ärmarna. Till slut fick jag nog av mitt eget slöande och anmälde mig till EM stickningen. När jag har lovat något, brukar jag också hålla det så under fotbolls EM plockade jag fram linbyltet igen och provade tröjan och till min stora förvåning var ärmen OK (inte perfekt men bra nog), så ett av EM projekten blev klart utan att sticka en enda maska!

Mönster: Jumper i tunt lin från Yll o Tyll
Garn: Yll o Tylls tunna lin
Stickor: 3.5

7 juli 2008

Cabaret raglanFör ett tag sedan köpte jag boken Knitting nature av Norah Gaughan och blev helt förälskad i hennes mönster. Funderade länge på vilket mönster jag skulle sticka först och bestämde mig efter ett tag för Cabaret raglan som finns i boken Best of Interweave Knits. Jag är jättenöjd med resultatet förutom att den töjer sig ju längre dagen går.

Mönster/Pattern: Cabaret raglan
Garn/Yarn: Sirdar Just Bamboo
Stickor/Needles 4.5mm and 5.5 mm

3 juli 2008

Ett av EM projekten klart/One EC project doneUnder semesterveckan stickades det en hel del. Min systers tröja blev klar. Här visar hon stolt upp den. Halsduken har hon stickat själv. Jag kommer aldrig någonsin mer sticka i detta hemska garn som bestod av sektioner med tråd och sektioner med små fyrkantiga saker som gjorde att det var omöjligt att sticka snabbt och att inte behöva titta på händerna.

Last week I knitted quite a lot. Here my sister shows a top I knitted for her in the EC football knit along. The knitted the scarf herself. I will never again knit with this yarn. Because of its strange texture it was impossible to knit fast and to knit with ot looking at the hands.

Mönster/Pattern:Topp och Scarf i Dune (5302)
Garn/Yarn: Sirdar Dune
Stickor/Needles: 5 mm

2 juli 2008

UpdateDags för en update. Det var ju ett tag sedan jag skrev här. Orsaken till detta har varit en veckas semester med midsommarfirande i Sverige. På midsommardagen åkte jag och pojkvännen, mamma och pappa, syrran och hennes kille och min lilla systerdotter till Sunne dår vi hade hyrt en stuga. Stugan hade en underbar utsikt mot sjön Rottnen, men tyvärr blev det inga bade eftersom det var dåligt väder hela veckan.

Desto mer tid för stickning och shopping. Efter ett besök i Karlstad på Stick & Sy hade jag detta3 nystan Safran till ännu en Pippi tröja, lite ljuslila bomullsgarn till en barntröja och knallrosa Vivaldi till okänt project. Tyckte att färgen var så fin att jag inte kunde motstå, sedan var det halva priset också.

I Torsby hittade jag hela två garn/handarbetsaffärer och passade på att köpa lite raggsocksgarn så här i sommarvärmen.