21 november 2007

Resan fortsätter

och vi befinner oss nu i Antigua i Guatemala. Hittills har allt varit fantstiskt, vädret är varierat och vi njuter av att ha all tid i världen att göra vad vi vill. Idag har jag varit på spa och haft massage, ansiktsbehandling och en manikyr.

Vad gäller stickandet händer det inte så särskilt mycket, en och en halv strumpa har det blivit. Har dock räknat ut att 52 maskor är vad som behövs för att göra en strumpa som sitter perfekt på min fot.

Har inte hittat nagot garn att köpa, här är vävning och brodyr mycket populärare än stickning, men jag har sett massor av fantastiskt handverk och köpt lite ockkså. Blir ibland lite ledsen när jag kan köpa något som måste ha tagit veckor att göra för hur lite pengar som hest. Verkar inte som om kvinnors handarbete får den uppskattning det förtjänar.

Imorgon ska vi upp och klättra på en vulkan. Ska bli spännande!

4 november 2007

Viva la Mexico!

Nu kommer det att bli lite tyst här, eller i alla fall mindre inlägg om stickning. Jag befinner mig nämligen i Mexico City på semester. Under fyra veckor ska jag och min pojkvän utforska Mexico, Guatemala och Belize. Den enda stickningen som är med är sockar (eftersom jag kan sticka dessa överallt, såsom buss, flyg etc). Jag hoppas dock att kunna ta del av den rika handverkstradition som finns i dessa länder samt att sola och bada i massor! Vi syns!