30 september 2007

HantverksbörsIgår var det handverksbörs i min lilla stad och glad i hågen så cyklade jag dit. När jag väl kom dit såg jag att detta mer var ett lördagsnöje för damer i den övre medelåldern, men jag lät mig inte nedslås, jag började att titta runt och förfärades av alla hemska akrylgarner som fanns. Hittade sedan de trevliga garnerna. Från Storm Op Zolder köpte jag två härvor jättemjukt, handfärgat sockgarn och lila hemmagjorda knappar. Sedan blev det lite mer sockgarn (merino) från Klazien's Kreatie, lite quilttyg som ska bli en paketadventskalender och lite fina knappar i trä och horn. Allt med allt är jag ganska nöjd med dagen

27 september 2007

SockorDet är äntligen klart, jag ska få sticka det första plagget till min pojkvän. Ett par sockar ska det bli. Garnet kommer från Kampes, han köpte det själv i somras när vi besökte deras spinneri.

26 september 2007

Koftan är klar!Nu kan jag äntligen visa upp min kofta, den har varit klar ett tag men jag har inte orkat att fota. Koftan måste också blockas och jag måste köpa någon snygg pinne att sluta den med. Jag tror att den kommer att bli mycket användbar i vinter.

Mönster: Kofta på tvären från Yll o Tyll
Garn: Drops Alpacka och Bouclemohair
Stickor:5

23 september 2007

Jag lever fortfarande

även om det varit lite tyst här på sistone. Jobbet kräver rätt mycket för tillfället och dagarna har varit långa. För att slappna av och hämta kraft har jag börjat med yoga igen. Otroligt uppiggande! I helgen har det varit kanonväder här, 25 grader. Vi har varit i Maastricht i helgen och idag har vi varit ute och vandrat. Landskapet är helt annorlunda än i vår stad, det kändes nästan som i Frankrike när vi strosade runt bland vindruvor och andra frukter. Stickar gör jag fortfarande. Hoppas att jag kan visa lite saker nästa vecka.

12 september 2007

Jag har världens bästa collegaIdag hade hon tagit med sig allt det här garnet till mig, som jag fick alldeles gratis. Hennes mamma var bekant med en dam som hade haft en garnaffär. När den gamla damen dog kom allt garnet i händerna på min collegas mamma och min collega. Och nu delar hon lite med mig. Snällt va! Jag tror att jag ska sticka en barntröja ur One Skein (ja, jag har återupptäckt denna bok, många roliga mönster) men först måste garnet luftas lite.

9 september 2007

Mera lördagsinköp
När man jobbar så minskar shoppingtiden drastiskt. Brukar köpa det mesta via nätet eller när jag är hemma i Sverige. Här i stan finns bara en garnaffär, men jag brukar svänga förbi där då och då. I lördags hittade jag en bok av Louisa Harding, Miss Bea's Band med jättefina mönster. Alla mönstren var stickade med garn från Rowan, men jag tycker att det är lite för dyrt för barnkläder som bara används några månader, så jag köpte lite mer av bomullsgarnet som jag stickat den randiga tröjan och haklappen i. Färgerna är rätt knalliga men jag tycker att det passar bra till barnkläder.

Vad gör man med lite rester...jo, man stickar en haklapp till någon liten baby (vi har många kompisar som har fått barn/ska ha barn). Mönstret kommer från One Skein och när jag stickade denna lärde jag mig både att sticka short rows och en I-cord.
Garn: Taccata från Lana Grossa
Stickor: 4 mm
Mönster: Petal bib från boken One skein

Resan är bokad
den första helgen i oktober åker vi hem till Sverige för att gratulera min systerdotter på hennes första födelsedag. Egentligen fyller hon år på Gustaf Adolfdagen den 6 november men då befinner jag mig någonstans i Mexico/Guatemala/Belize på semster. Här har jag stickat en tröja till henne som jag tror kommer att passa bra till nästa vår. Barnkläder är roliga att sticka eftersom det går så snabbt.

Garn: Toccata från Lana Grossa, ca 4 nystan gick åt (vad jag gjorde med resten av garnet får ni se senare i veckan)

Stickor 4 mm


Mönster: Filati Special nr 4

Nu kan hösten komma
för mina nya sockor är klara. Detta är första gången som jag stickar kablar och det var ju jättelätt, kanske vågar jag mig på något ur senaste Interweave knits nu. Garnet är Lorna's Laces Shepard Worsted, jättemjukt och gosigt. Detta ska bli mina innestrumpor när vintern nalkas och vinden viner om knuten.
Garn: Lorna's Laces Shepard Worsted
Stickor 4.5
Mönster: Cable footies ur One Skein

4 september 2007

Det börjar att bli kallare....Vad passar då bättre än att börja sticka sockar som kan hålla fötterna varma här i de oisolerade husen i Holland. Första sockan klar, one more to go. Mönstret kommer från boken One Skein som jag köpte då jag var i Florida förra året. Jag älskar Barnes & Nobles, deras utbud av böcker är fantastiskt, men ganska dyrt.

1 september 2007

Nya knapparIkväll ska vi ha gäster. De ska åka till Peking om några veckor så temat är kinesisk mat (var i Kina i en månad förra året). Jag ska göra egna dim sum som förrätt. Var på stan och köpte lite nya knappar. Bilden blev lite otydlig. Till vänster grå pärlemoknappar, i mitten lite roliga barnknappar i blom form och till höger vita pärlemoknappar i form av ett hjärta.