30 augusti 2007

Jodå, jag stickar fortfarandeDet har varit lite trögt med stickandet sista tiden. Har haft de lite stressigt på jobbet och då försvinner kreativiteten och skaparlusten också. Nu är det bättre och jag har lyckats att sticka klart något. En tröja i Araucania nature cotton, jättemjukt och mysigt garn. Ska bara virka en rand runt urringningen så den inte hasar längre ner än önskvärt. Jag är nöjd, längden på armarna och tröjan är perfekt för korta jag och färgerna passar bra till jeans. Kanska ska jag ha den till jobbet imorgon.

Garn: Araucania nature cotton
Stickor 7
Mönster: Raglantröja i Chilebomull från Yll o Tyll

26 augusti 2007

5 årIgår firade jag och min pojkvän att vi varit tillsammans i 5 år. 5 år, tiden går fort. Vi gick ut och åt på vår favorit restaurant. Kvällen var jättetrevlig, vi satt på restaurangen från halv åtta till ett och pratade drack vin och åt god mat. Jag hade på mig en kjol som jag sytt av tyget som blev över då jag sytt klart min klänning.

21 augusti 2007

Sticka spetsJag har inte riktigt vågat mig på att sticka spets än. Tycker att spetssjalar ser jättefina ut men också väldigt komplicerade. Har nu bestämt mig för att våga mig på Flower Basket sjalen. Garnet är Alpacka Cloud från Knitpicks, så mjukt. Har stickat de första varven men är inte riktigt nöjd med stickorna. Ska byta till några som är lite spetsigare.

VilohelgDenna helgen har vi varit hos mina svärföräldrar. Skönt att kunna koppla av lite och bli lite ompysslad. Tittade lite i tyg och garnaffärer. Köpte endast två nystan sockgarn i en underbar turkosblå färg. Jag vet inte om det ska bli sockor eller en barntröja än. Vi får se.

Hade också tid att titta i mitt nya nummer av Interweave knits. Gillade Placed Cable Aran, Minimalist Cardigan, och Cinnabar Pullover. Får se om jag startar med någon av dem. Har ganska många halvfärdiga grejer som måste bli klara först.

16 augusti 2007

LördagsinköpI lördags var jag på stan med familjen och passade då på att köpa lite bomullsgarn till halva priset. 6 bollar i 3 olika färger. Och påköpet fick jag två små mönsterböcker (tyvärr inga mönster som jag gillande). På bilden syns början till en tröja till min systerdotter. Eftersom det är bomullsgarn tänkte jag att jag stickar en tröja stor nog för henne att använda nästa vår/sommar. Jag fyndade också några anteckningsblock, den röda på bilden var jättefiffig med en förslutbar plastficka som man kan ha sina småsaker i, såsom penna och stickmarkörer.

14 augusti 2007

Semestern är slut!Igår åkte mina föräldrar, min syster, hennes kille och min lilla systerdotter hem till Sverige efter en veckas semester här i Holland. Känns tomt när de har åkt, saknar särskilt min lilla systerdotter som är världens sötaste. Min syster blev väldigt glad över tröjorna som jag stickat till min systerdotter. Skönt att jag också stickat en tröja i blått, för alla hennes andra kläder var rosa, lila eller röda. Vi tillbringade 5 dagar på den holländska kusten, en dag var det fint väder så att vi kunde bada, resten av tiden regnade det och var ganska dåligt väder. Det gjorde inte så mycket för vi hade kul ändå. Jag hann och nysta en hel del garn också. Eftersom jag inte har någon nystmaskin (än) så nystar jag alla härvor för hand. Började med att försöka att sticka en halsduk i den rosa garnet, men mönstre som jag valt ut blev inte bra. Repade och provade ett annat mönster som också blev fult. Repde igen och blev skitsur. Har nu lugnat ner mig och funderar på att sticka en halsduk i sea foam mönstret som finns i Bonniers stickbok. Joanna har gjort sådana snygga halsdukar i det mönstret. Efter allt förtret med halsduken bestämde jag mig för att börja med en tröja i Araucania garnet som jag fyndat till halva priset på Yll o Tyll. Började glatt med stickningen, garnet är otroligt mjukt att sticka med och med stickor 7 går det undan. Men, även här slår oturen till, när jag stickat hela bakstycket och 1/4 av framstycket inser jag att jag stickat de 14 första varven i slätstickning istället för rätstickning. Det blev till att repa igen igårkväll. På bilden ser ni hur långt jag kommit idag.

5 augusti 2007

Tillbaka igen!Nu är jag tillbaka igen, tillsammans med min famillj. Lägenheten känns ganska liten när man är sex vuxna personer i den. Bröllopet var jätteroligt och vilken tur med vädret de hade, sol hela dagen. Hann ocksa med ett besök på Yll o Tyll. Hade först inte tänkt att köpa så mycket men de hade utförsäljning påAraucania garn. Det blå och gröna bomullsgarnet ska bli en sommartröja. Jag brukar inte passa i grönt men tcket att färgerna passade så bra ihop. De röda ullgarnet har jag inga planer för, men fårgen var så vacker att jag bara var tvungen att köpa det. Det rosa garnet i soft silk ska bli en sjal och de ljusrosa lingarnet ska tillsammans met ett gammalt nysta garn som jag har hemma också bli en sjal. Det garnet jag är mest nöjd med är det svarta garnet från Malabrigo. 100% baby merino ull, så mjukt! Imorgon åker vi till ett hus på de hollänska kusten och jag ska givetvis ta med mig några stickningar.

3 augusti 2007

Snart på väg!

Snart åker vi iväg till Uppsala för att gå på bröllop. Ska bli jättekul att träffa alla gamla kompisar som jag inte sett på två år. Till min klänning har jag sytt en grå sjal i siden, och efter att ha letat efter en gå väska i mer än 4 timmar i lördags har jag köpt en svart väska.

Imorgon innan bröllopet har jag tänkt att smita in på Yll o Tyll och se om de har något roligt.

1 augusti 2007

Babykoftan är klar!Så här blev babykoftan i Regia Cotton. Ganska tjejig eller hur? På söndag kommer min lilla systerdotter hit till Holland. Hoppas hon tycker om tröjorna som jag har gjort. En fördel med att använda strumpgarn är ju faktiskt att man kan tvätta det i maskinen.

Garn:Regia 4 trådigt Cotton Indian ca 150 g
Stickor 2.5 och 3
Mönster: Svarta Fåret